Het is vakantie! Tijd om iets leuk te doen met de kindjes. 

Wat dacht je van samen wafeltjes bakken? We geven je het recept hieronder cadeau!

Maak er een hele namiddag van! Eerst samen aan de slag in de keuken, dan heerlijk smullen nadat jullie de tafel mooi hebben versierd en dan gezellig de afwas met z'n allen. En laat je kindje(s) zelf de handen uit de mouwen steken. Ok, het zal niet zo vlug gaan als je zou willen en je zal misschien wat meer opkuiswerk hebben achteraf, maar je zal een stralend gezichtje zien en daar doen we het voor! 

Laat je kindje(s) helpen bij het maken van het wafelbeslag: eieren opkloppen, de ingrediënten samenvoegen, alles mengen, roeren, ,... Laat je kindje(s) de tafel dekken terwijl het deeg moet rusten. Laat ze eventueel iets knutselen en laat ze alles op tafel schikken. De vorken en de messen zullen misschien niet liggen zoals het hoort en het zal zeker niet perfect zijn, maar wat zullen ze fier zijn als jullie straks aan tafel schuiven en zeggen hoe mooi de tafel wel gedekt is! Tijd dan om te smullen en een gezellig tafelmomentje of zelfs een mini-feestje te beleven. En nadien, samen aan de afwas. En sta het misschien voor 1 keer toe dat het water spat. Het is maar water toch? Dat is nadien zo weer opgeruimd. En je kinderen zullen genoten hebben van een leuke namiddag!

Geïnspireerd? Je krijg van ons alvast een heerlijk recept cadeau voor het wafelbeslag:

Ingrediënten: 25gr verse gist - 500g melk - 500g lauw water - 4 eierdooiers - 600g witte bloem - 4 eiwitten - 200g gesmolten, lauwe boter - snuifje zout.

Aan de slag met je keukenhulp(jes):  Meng de gist met melk en water. Klop de eierdooiers schuimig en voeg toe. Doe de bloem erbij en klop het beslag luchtig met een garde. Klop vervolgens de eiwitten tot een wit schuim en spatel ze voorzichtig door het beslag. Voeg de gesmolten boter toe en een snuifje zout. Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat het 45 minuten rusten op een warme plaats. En dan, bakken en smullen maar! 

Veel plezier! 

Het zonnebordje, wolkenservetje en bestek zijn verkrijgbaar in de webshop.

© 2017 - 2020 Boutique Maison | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel