Navigatie

Nog maar even tot kerst. Hello kerststress? Of heb je alles onder controle? Je hebt nog even tijd nu om alles in gereedheid te brengen om zo zonder stress de feestdagen te beleven!

kies alvast je feesttenue en ga de komende dagen op zoek naar je cadeautjes.

Zorg dat je boodschappenlijsjte klaar ligt en koop nu alvast in wat houdbaar blijft. Oei? Nog geen menu gekozen? Amuse Maison kan je misschien helpen. Onze cateringdienst levert feestboxen aan huis (inderdaad, wij brengen het eten naar jou!). Alles is klaar, je hoeft het alleen nog op te warmen en/of te serveren. En de tijd die je wint, kan je gebruiken om je huis volledig Kerstproof te maken! Interesse, vraag vrijblijvend de folder.

Maar vergeet, in alle drukte, natuurlijk je feesttafel niet!

Met onderstaande stappenplan creëer jij een feestelijk gedekte tafel.

Stap 1: de basis: je tafel, tafellinnen en placemats.

Een feestelijk gedekte tafel start bij de tafel op zich. Als je een mooie tafel hebt, kan je kiezen voor een "naakte " tafel, waarbij je placemats gebruikt om aan te kleden. Bedek je toch liever je tafel? Kies dan voor een basic tafelkleed in een neutrale kleur en creeër je sfeer met stijlvolle placemats en leuke accessoires. Voor de placemats blijft goud een topper. je hebt meteen een instant feestgevoel. Past goud niet in je setting? Kies dan voor zilver- of zwartkleurige placemats, beide zorgen ook meteen voor een feestelijk gevoel. Hou je het graag clean en sober? Dan zijn de witte placemats met gouden detail precies wat je zoekt. Wil je helemaal mee zijn met de nieuwste trend? Dan kan je scoren met deze mosgroene placemats

     

Inspiratie voor de placemats vind je hier.

Stap 2: je borden.

Less is more dit jaar! De trend van de gekleurde borden blijft, maar voor de feesttafel zijn het nog steeds de witte borden en zachte tinten die de bovenhand nemen. Dit straalt rust en klasse uit. Kleur op je tafel bekom je best met je accessoires en niet met je borden. Ga dus voor stijlvolle witte borden of kies bijvoorbeeld borden in een lichtgrijze tint

   

Inspiratie voor je borden vind je hier.

Stap 3 – je glazen.

Je zal vast en zeker lekkere wijn serveren tijdens de feestdagen. Die smaakt des te beter in een mooi wijnglas. Hou het simpel en stijlvol. Niet de kleine bolglaasjes uit bomma's tijd, maar ook niet de "visbokalen" waar je bijna in verdrinkt. Een mooi gevormd, elegant en degelijk wijnglas zal voor onopvallende klasse zorgen. Wil je toch nét iets anders? Dan zijn de nostalgische glazen van de Surface reeks van Sergio Herman misschien wel iets voor jou. Tip: wil je niet morsen op die mooi gedekte tafel, voorzie dan een schenktuit om druppen te voorkomen.

Je waterglas kan je eenvoudig houden. Maar je kan hiermee ook voor detail gaan zorgen door voor iets speels te kiezen of voor een tint. Ga je voor donkere kleuren? Kies dan eens voor een donker waterglas

Vergeet natuurlijk ook je champagneglazen niet om feestelijk te klinken op het gezellig samenzijn! Kom verrassend uit de hoek met tulpglaasjes.

Handig om te weten: volgens de etiquette zet je de wijnglazen boven het mes neer en het waterglas schuin eronder.   

 

         

Inspiratie voor je glazen vind je hier. Accessoires voor de wijn vind je hier.

Stap 4 – je bestek.

Het is sowieso mooi alvast het bestek in te dekken. De messen, lepels en vorken op tafel zorgen voor een uitnodigend gevoel en je hebt meteen zin om te gaan tafelen. Als je niet zeker weet hoe het bestek hoort te liggen, hier nog enkele tips: rechts van het bord liggen altijd de lepels en de messen met de snijkant naar het bord toe, links liggen altijd de vorken en boven het bord het dessertbestek met de steel van het lepeltje naar rechts en van het vorkje naar links. Verder werk je altijd van groot (het dichtste tegen het bord aan) naar klein (het verste weg). Geen zin in etiquette? Doe gewoon wat je het beste lijkt ?.

Dit jaar heeft de trend van het gekleurd bestek zich sowieso gevestigd en dit blijft aanhouden naar volgend jaar toe. Bestek hoeft niet langer zilverkleurig te zijn. Je kan je eigen stijl bepalen met goud, koper of zwart. Kies hierbij het kleur wat best past bij je accessoires en het geheel van je tafelsfeer.

Denk ook aan je serveerbestek. Kijk even wat je nog liggen hebt in de kast. Zonde als je mooie schalen voorziet met lekker eten en je geen passende serveerlepel hebt. 

           

Inspiratie voor je bestek vind je hier. Inspiratie voor serveerbestek vind je hier.

Stap 5 - je servetten.

Bij een mooi gedekte tafel horen ook servetten en hier kun je erg leuke dingen mee doen. Je kunt het servet in een servetring op het bord leggen, maar ook vouwen in de vorm van een kerstboom of elfenmutsjes. Hoe creatief is dat!

   

Stap 6 - je tafelindeling.

Geef je iedereen de vrijheid om te kiezen waar men mag zitten? Of kies jij voor iedereen een plaatsje uit? Zorg in het laatste geval voor een leuke naamaanduiding. Hier alvast wat inspiratie:

         

Niet zo knutselachtig aangelegd? Dan zijn deze naamkaartvaasjes misschien een goede oplossing voor jou! 

Tip: zorg naast de naam ook voor een persoonlijke boodschap voor de persoon in kwestie of een leuke quote die meteen voor de juiste stemming zorgt. 

Stap 7 – de versiering.

Oké de tafel is gedekt en nu is het tijd voor de verdere aankleding. Met kerst kun je hierbij denken aan kerstballen, kerstboomtakjes en andere kerstversiering. Of ga voor een schitterende tafel met sterretjes en glitters. Dit laatste is overigens ook een erg leuk idee voor oud & nieuw. Welke versiering je ook kiest: houd het centraal in het midden en laag. Op die manier is niemands zicht gehinderd en kan iedereen met elkaar praten zonder een bloem of tak in het visier te hebben. Kleine vaasjes kunnen je hierbij helpen. Plaats ze verdeeld over tafel tussen je andere decoratie voor het opfleuren van je tafel. Je kan ze ook groeperen en op bijvoorbeeld een boomstam plaatsen, iets wat tegenwoordig vaak wordt gedaan bij feesten. Uiteraard moét er kaarslicht zijn voor een warm gevoel en knusse sfeer. Kies theelichthouders passend binnen je gekozen stijl. Ook de dinerkaarsen spreken nog steeds tot de verbeelding. Ga hier voor een sobere houder en laat de kaars voor kleur zorgen.

   

Inspiratie voor vaasjes vind je hier  - inspiratie voor kaarsen vind je hier.

Stap 8 - je koffie- en theeservies.

Na een heerlijk diner zal een lekker kopje koffie of een heerlijke, warme thee zeker smaken. Heb je voldoende servies in huis? Check even je voorraadkast. 

Kies je voor (ijs)taart als dessert? Dan kan je zeker scoren met een stijlvol taartschep en -mes.

    

Inspiratie voor koffie- en theeservies vind je hier.

Stap 9 - een slaapmutsje.

Voorzie je van een slaapmutsje. Sommige van je gasten (de niet-bob's) drinken bij de koffie misschien graag een digestiefje. Haal een leuk slaapmutsje in huis en schenk het in een passend glas. 

Stap 10 – Versier ook de omgeving.

Naast de tafel moet je ook voor algemene sfeer zorgen. Staat je Kerstboom er al? Die mag natuurlijk niet ontbreken bij een Kerstdiner. Wat je nog kunt doen om het voor je gasten bijzonder te maken? Zet een kaars bij de voordeur voor een hartelijk welkom. Versier eens je stoelen. Dit kan heel eenvoudig door gewoon een lint eromheen te hangen met een dennenappel eraan. Dit geeft meteen een extra dimensie aan jouw feestelijk gedekte tafel! Voorzie eventueel een kleine attentie voor iedere gast. Dit hoeft niet duur te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een chocolaatje.

    

Zorg daarnaast ook voor kaarslicht in het hele huis. En let erop dat het lekker warm is, zodat je vrouwelijke gasten hun feestelijke jurkje niet hoeven te verbergen onder een wollen gilet ?. En dan een klein, maar niet onbelangrijk detail: zorg voor een proper en gezellig toilet! Iedereen zal dit kleine kamertje bezoeken. Heb je er al eens aan gedacht om een geurkaarsje te laten branden in het toilet? Dat zal zeker geapprecieerd worden. Uiteindelijk zijn het kleine dingen die zorgen voor dat tikkeltje extra.

En als laatste, zorg voor mooie herinneringen! 

Voorzie een gastenboekje en / of wat dacht je van een houder voor het maken van een tafelselfie? Leg die mooie herinneringen in ieder geval voor altijd vast en wees trots op wat voor een fijne avond jij hebt georganiseerd!

   

Fijne feesten!

 

 

Geen resultaten gevonden. Probeer andere filters te gebruiken.
© 2017 - 2019 Boutique Maison | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel